Loading...

PAPING
Paping, zo vrij als een vogeltje

Reinier Paping. De naam staat geschreven in de gedachten en dromen van een groot deel van Nederland. Hij hoort bij de Nederlandse traditie en cultuur. Aangezien het verhaal van 1963 elk jaar wordt verteld, herkennen de meeste mensen Reinier als de winnaar van. De winnaar van de hel, de kou en de roem. Maar wie is Reinier nou echt?<br /> Dit persoonlijke portret gaat over Reinier (90) zijn privé leven. Van de ervaringen op de kostschool, de ontmoeting met zijn vrouw en de concurrentiestrijd met Jeen van den Berg... tot de uiteindelijke inschrijving van de tocht. Momenten van passie, wanhoop, maar ook over verdriet. Momenten die ‘het vogeltje’ deden vliegen over het ijs.

Waarom?
Het verhaal is nog nooit verteld

In juni 2019 starte filmmaker Ramon Hoogerhuis dit project op. Als Fries zijn er een aantal dingen belangrijk; de taal, de mensen en de cultuur. De Elfstedentocht maakt deel uit van deze cultuur. Aangezien hij als 27-jarige de Elfstedentocht nooit letterlijk heeft meegemaakt, kwam hij al snel tot de verleiding om zich in dit fenomeen te verdiepen. Verschillende boeken en films geven een inkijkje in de Elfstedentocht, de rijders en herinneringen. Maar vaak wordt het belangrijkste vergeten. Hoe win je een Elfstedentocht? Wat moet je er voor laten en welke momenten in je leven maken jou die winnaar. Na een toevallige ontmoeting met Elfstedenheld Reinier Paping, ging het balletje rollen. Samen besloten ze om een documentaire maken over het leven van de winnaar van de meest beruchte tocht ooit.

Contact

Wil je meer weten over de documentaire of ben je benieuwd naar mogelijkheden tot uitzenden? Neem dan contact op via onderstaand formulier.